Jouw portaal tot de binnenvaart!

Onze sponsoren

Ik kan dit natuurlijk niet alleen! Daarom stel ik jullie voor aan de mensen die deze website én mijn werk mogelijk maken;


EOC Scheepsverzekeringen

Natuurlijk zit soms ook in de binnenvaart een ongeluk in een klein hoekje. Voor dit soort scenario’s is het gelukkig ook mogelijk, en zelfs aan te raden, om een binnenvaartschip te verzekeren.

De bekendste Nederlandse scheeps-verzekeraar is wel EOC (EFM Oranje Combinatie) Ontstaan uit een fusie van twee verzekeraars, de EFM en Oranje, gaan de roots van EOC zeker meer dan een eeuw terug!

Ik was dan ook positief verrast dat EOC wilde samen werken om de binnenvaart op de kaart te zetten en voor een behouden vaart te zorgen.

EOC, bedankt voor jullie support!


Oonincx Scheepsonderhoud

Jaap Oonincx van “Oonincx scheepsonderhoud” was erg enthousiast over waarom en de wijze waarop ik de binnenvaart bekendheid wil geven. Jaap koos na geleerd te hebben voor automonteur en een aantal jaren in die branche werkzaam te zijn geweest, namelijk zelf ook voor een carriére switch richting binnenvaart. Dit beviel hem zó goed, dat hij uiteindelijk zelf een aantal jaren als Schipper heeft gevaren op onder andere chemietankers.

Omdat Jaap een echte ondernemersgeest heeft en vanwege zijn achtergrond altijd met een technisch oog naar schepen heeft gekeken, besloot hij nogmaals een carriére switch te maken en als zelfstandige een bedrijf op te starten, gericht op het onderhoud van schepen. Oonincx Scheepsonderhoud heeft in september 2018 zelf haar volledig zelf afgebouwde tanker, het MTS “Skagen” mogen opleveren. Momenteel de meest energie efficiente tanker op de Rijn. Hiermee nog van harte proficiat, Jaap! En bedankt voor je steun!